Cart (0) · 0,00

my eye on landscape – charisma?

utrecht, blackandwhite

4 December 2013 · annemarie hoogwoud

Wat is jouw charisma?

Een mooie vraag om 2014 mee in te gaan.

Na een jaar van steeds dichter bij mijn beeld van landschap, mijn essentie, komen, van inzien dat fotografie ruimtelijke ordening toch echt “mijn ding” is, van het voor het eerst maken van kunstfoto’s,  van toetreden tot GKf, van het starten van de samenwerking met Beeldagent, van een mooie expositie in Groningen, van hele bijzondere ontmoetingen met door de wol geverfde fotografen, van een mooi portfolio opbouwen en van mijn droomopdracht binnenhalen. Een jaar van alleen maar fotografie, kunst en ruimtelijke ordening!!

En dan was er onlangs tijdens een workshop de vraag “wat is jouw charisma? Tja, daar sta je dan…..
Een vraag die niet 1,2,3 te beantwoorden leek. Gaandeweg de avond bleek dat bij iedereen charisma een resultaat is van iets anders. Zo ook bij mij. Mijn charisma is een resultaat van mijn leven tot nu toe en van hetgeen mij het afgelopen jaar is overkomen. Alles is met elkaar verbonden.

Onlangs gaf ik een lezing met als centraal thema ‘hoe kijk jij naar je omgeving’?
Het draait in mijn fotowerk vooral om zien wat er is, om essentie en om balans. Aan de hand van mijn beelden zijn we er tijdens deze lezing dieper op in gegaan.

Reacties achteraf als ‘mooi ingetogen’ ‘veel rust en ruimte om zelf te denken en te kijken’ ‘inspirerend’ waren complimenten die mij meer dan goed deden. Charisma?

Door een technische fout stond ik in het donker. Aanvankelijk onhandig en ik realiseerde me tegelijkertijd dat het geen toeval kon zijn. Immers, mijn beelden laten mij zien.

De vraag ‘wat is jouw charisma?’ herinnerde me daar weer aan. Mijn beelden zeggen alles over hoe ik naar mijn omgeving kijk en onlosmakelijk daaraan verbonden is hoe mijn omgeving vervolgens, via mijn beelden, naar mij kijkt.

Zo vergaat het jou ook, fotograaf of niet. Hoe kijk je naar de omgeving en hoe kijkt de omgeving naar jou. It’s up to you.

Ik wens je een beeldschoon en charismatisch 2014 toe! 

 2 responses to “my eye on landscape – charisma?”

 1. Jeannette says:

  Prachtige nieuwsbrief/nieuwjaarswens collega!
  Fijn dat het je zo goed gaat.
  Lieve groet Jeannette

 2. Inge says:

  Dat is nog eens een mooie tekst om het jaar af te sluiten. Het antwoord komt begin volgend jaar :-).
  Van harte goede decemberweken gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© copyright annemarie hoogwoud photography No part of this website or any of its contents may be reproduced, copied, modified or adapted, without the prior written consent of Annemarie Hoogwoud